وي تاکيد کرد: هنرهاي سنتي و دستي ايران طي چند دهه اخير دستخوش سياستهاي نادرستي بوده که لطمات زيادي به آن زده ، اما در دولتهاي نهم و دهم با درايت، روش هاي غلط اصلاح و جايگاه صنايع دستي تقويت شده است .
شعباني فرد متذکر شد:انجام مطالعات ايجاد شهرک صنايع دستي در اراک از دستاوردهاي مهم سفردوم دولت به استان مرکزي است و اميدواريم در سفر سوم دولت به اين استان علاوه بر اجرايي کردن شهرک صنايع دستي ،امکانات و تسهيلات مناسب براي صنعتگران دستي استان مصوب شود.
استاندار مرکزي افزود: واردات بي رويه صنايع دستي به کشور و کپي کاري از صنايع دستي برجسته نظير فرش دستباف ، گليم ، جاجيم و کنده کاري روي چوب و فلز طي چند دهه اخير توسط برخي کشورها، چالش جدي براي صنايع دستي ايران است.
وي گفت: دولت در اين راستا حراست از ابتکار، فنون و توجه به کيفيت و سلايق مخاطبان را در توليد مصنوعات دستي در دستور کار قرار داده است.
شعباني فرد: حمايت از صنايع دستي بايد به گونه اي صورت پذيرد که در افق 1404 اين صنعت در کشورهاي دنيا حرف اول را براي گفتن داشته باشد.
مديرکل ميراث فرهنگي ، گردشگري و صنايع دستي استان مرکزي نيز در اين مراسم گفت: واردات بي رويه مصنوعات دستي به عنوان اژدهاي زرد و گرايش مردم به اشياي لوکس فرهنگ غربي به عنوان اژدهاي سفيد دو خطر در کمين صنايع دستي و هنرهاي سنتي ايران است.
'محمدحسين فرمهيني فراهاني' افزود: از 257رشته صنايع دستي کشور 75رشته در استان مرکزي احيا شده و فعال است و حمايت مادي و معنوي از هنرمندان از طريق ارائه تسهيلات بانکي، آموزش هاي مستمر ، برپايي نمايشگاههاي داخلي و خارجي از اولويت هاي کاري استان است.
وي گفت: در هشتمين نمايشگاه سراسري هنرهاي سنتي و صنايع دستي تلاش شده به صورت تخصصي و براي نخستين بار مصنوعات چوبي ، چرم و سنگ نيز ارايه و به صورت بهينه معرفي شود.
وي افزود: در اين نمايشگاه 430هنرمند صنايع دستي از 30استان کشور حضور دارند که مصنوعات دستي خود را در دو سالن با 210غرفه به معرض ديد عموم گذاشته اند.
وي، برگزاري شبهاي موسيقي محلي ايران و مسابقات فرهنگي با هداياي نفيس صنايع دستي و تورهاي يکروزه گردشگري از جاذبه هاي استان را از برنامه هاي جانبي اين نمايشگاه عنوان کرد.
تجليل از استاد فقيد 'محمد حسين حيدري ' پدر سفالگري استان مرکزي، استاد 'وحيد کشاورز' صاحب نشان اصالت يونسکو در ساخت سازهاي سنتي و استاد 'ناصر ذبيحيان' هنرمند برجسته پولک دوزي که آثار وي در جوار حرم امام علي (ع) و امام حسين (ع) به نمايش درامده از جلوه هاي ويژه هشتمين نمايشگاه صنايع دستي استان مرکزي است.
اين نمايشگاه تا 18مهرماه جاري همه روزه از ساعت 16تا 22درمحل نماييشگاه دائمي اراک واقع درسه راهي خمين است ./106
انتهای پیام/